دعوت نامه رئیس جمهور چقدر برایتان مهم است؟
یک سوال، اگر روزی دعوت نامه ای از سوی یکی از بزرگان و مشاهیر شهر، کشور و یا حتی جهان که مورد تأیید و قبول همگان است،به شما ارسال شده و شما را به میهمانی بزرگی دعوت کند که در صورت قبول دعوت و حضور شما در این مهمانی پست و سمت عالی به شما اعطا شود و علاوه بر آن، این سفر و مهمانی کمترین هزینه و خرجی برایتان نداشته و تمامی هزینه ها از قبل پرداخت شده باشد، در پا سخ به این دعوت نامه چه عکس العملی نشان خواهید داد؟
رمضان
به اختصار حالاتی که در مواجهه با این دعوت نامه ممکن است رخ دهد را مرور می کنیم: در وهله اول ممکن است فرد دچار شُک و شگفتی شود و باور آن برایش سخت باشد که از سوی چنین فردی به چنان میهمانی بزرگی دعوت شده است. در گام بعدی از فرط خوشحالی و ذوق ممکن است تمامی دوستان و آشنایان را از دعوت به این مجلس، مطلع سازد. بعد از آن لحظه شماری برای حضور در این میهمانی بزرگ آغاز می شود علاوه بر آن لاجرم فرد با خود خواهید اندیشید که چگونه می تواند در این مجلس از فرصت ها نهایت استفاده را ببرد تا در آخر به نتایج رضایت بخش تری نائل گردد و ....
حالات و بازخوردهای فرد بسته به شرایط و عوامل متعدد دیگری متفاوت خواهد بود ولی آنچه در این میان مسلم است این است که «هیچکس به میل باطنی خود این دعوت را رد نخواهد کرد» و با اشتیاق در این میهمانی حضور به عمل خواهد آورد. لذا میل درونی فرد بر شرکت در این مجلس است و اگر عاملی فرد را از حضور در این میهماین باز می دارد میل و باطن درون او نیست بلکه علل و عوامل خارجی است مسائلی است که دست و پای او را در زندگی بسته است و بر این اساس قادر به پذیرفتن این میهمانی نیست.
امیدوارم توانسته باشید چنین دعوت نامه و میهمانی را در ذهنتان تصویر سازی کنید حال لحظه ای با خود میان این مهمانی و مهمانی که خداوند هر سال در ماه مبارک رمضان برگزار می کند مقایسه کنید و عکس العمل خویش را در مقابل دریافت این دعوت نامه مرور نمایید.
رمضان را ماه میهمانی خدا می نامند پیامبر اکرم صلوات الله علیه در توصیف این ماه می فرمایند: آن ماهی است که در آن به میهمانی خدا دعوت شده اید و در آن از اهل کرامت خدا قرار داده شده اید. (مراقبات ماه مبارک رمضان، محمدی ری شهری) با این روایت خواهید دید پرسشی که در ابتدای این نوشتار مطرح نمودیم بی مورد نبود، تشبیهی میان میهمانی در این دیار گذرا و میهمانی خداوند متعال ترتیب دادیم.
پست و مقامی که در این مجلس دنیایی اعطا می شود خود دنیوی است و ماهیت اصلیش ناپایداری و زود گذری آن است، در حالی که در میهمانی خدا انسان می تواند به جایگاهی نائل آید که فرشته ها به حالش غبطه خورند و تا ابد پست و مقامش از آن خود بوده و نگران آن نیست که دیگری آن را از او تصاحب کند
حال دعوت نامه ای از سوی خداوند متعال برای شما نیز ارسال شده، رفتن به این میهمانی کمترین هزینه ای برای شما نخواهد داشت و با پذیرفتن این دعوت نامه و حضور در مجلسی که خداوند ترتیب داده است، رتبه و مقام والایی نیز به شما اعطا خواهد شد، چه می کنید شما نیز این دعوت نامه را چون دعوت نامه پیشین می پذیرید و از دیدن آن خوشحال می شوید و یا اینکه با دیدن آن ابرو در هم می کشید؟ قضاوت را به خودتان می سپارم چرا که دعوت نامه از پیش ارسال شده است.
بیایید این دو میهمانی را با هم مقایسه کنیم، دعوتی که از سوی خداوند متعال صورت گرفته و شاید ما با دیدن دعوت نامه ترس و دلهره وجودمان را لبریز کرده و دعوتی که با دیدنش آب از دهانمان جاری می شود.
دعوت الهی، از سوی خداوندیست که خود خالق هستی است و برتر و والاتر از او نمی توانی بیابی بنابراین اگر بناست از کسی اطاعت کرده و به دعوت و میهمانی او مفتخر و شادمان باشی چه کسی بهتر از خدا؟ و چه بالندگی بهتر از حضور در مجلس او؟
میهمانی و دعوت این دنیا اگر بتوان کمالی را برای آن متصور شد مهمترین ویژگی و نقصش مدت زمان محدود آن است چرا که بالاخره طعم شیرین لذت آن پایان می پذیرد و شاید هیچ وقت دوباره تکرار نشود در حالی که لذت شیرین معنویت ماه مبارک رمضان تا پایان با انسان همراه خواهد بود.
اگر در میهمانی این دنیا از لذایذ بسیاری بهره مند شده و فراوان بر سفره ی رنگارنگ نشستیم نباید غافل شد که این رنگارنگی از سوی خداست و به قول شاعر، گفت بر هر خوان که بنشستم خدا رزاق بود.
رمضان را ماه میهمانی خدا می نامند پیامبر اکرم صلوات الله علیه در توصیف این ماه می فرمایند: آن ماهی است که در آن به میهمانی خدا دعوت شده اید و در آن از اهل کرامت خدا قرار داده شده اید.(مراقبات ماه مبارک رمضان، محمدی ری شهری) با این روایت خواهید دید پرسشی که در ابتدای این نوشتار مطرح نمودیم بی مورد نبود، تشبیهی میان میهمانی در این دیار گذرا و میهمانی خداوند متعال ترتیب دادیم
پست و مقامی که در این مجلس دنیایی اعطا می شود خود دنیوی است و ماهیت اصلیش ناپایداری و زود گذری آن است، در حالی که در میهمانی خدا انسان می تواند به جایگاهی نائل آید که فرشته ها به حالش غبطه خورند و تا ابد پست و مقامش از آن خود بوده و نگران آن نیست که دیگری آن را از او تصاحب کند.
هر چند میان مجلس دنیوی و میهمانی الهی فرق بسیار است با این وجود به این اختصار بسنده می کنیم که عقلا را اشاره ای بس است. با این اوصاف چگونه است که با دیدن دعوت نامه خداوند برای میهمانی اش گاه غباری از غم و ترس و دلهره بر چهریمان می نشیند؟
پاسخ همان است که در بالا نیز بدان اشاره کردیم، گفته بودیم که «هیچکس به میل باطنی خود این دعوت را رد نخواهد کرد» شما نیز مطمئن باشید که اگر از آمدن ماه رمضان خوشحال نیستید و ترس از عطش تابستان و تحمل گرسنگی روزهای طولانی فصل گرما نوید ماه مبارک رمضان را خوشایند نمی سازد، علارغم میل باطنیتان رفتار کرده اید چرا که درون انسان و وجود حقیقی او میل به سوی معنویت و خدا دارد و این اسباب و اسارت های دنیوی است که او را زمین گیر کرده و بال آسمانی اش را شکسته. جای شرمندگی نیست که از دعوت به میهمانی زمینی ها هرچند کوچک و ناچیز بسی خوشحال و خرسند شده و با نزدیک شدن میهمانی خدا زانوی غم بغل کنیم؟ و این در حالی است که روزی خواهد آمد که با صاحب این مجلس رو در رو شده و دست رد به سینه پر محبت خدا اسباب پشیمانیمان خواهد شد. سفره ای بی منت گسترده شده که برکات آن از حد شمار خارج است امید که عقل حسابگر و دل بینا نهایت استفاده را از این خوان معرفت و محبت ببرند.
منبع:تبیان
نظرات شما عزیزان:
طاعات وعبادات شما وهمه مسلمانان جهان قبول باشد.
پاسخ:سلام عزیزم انشاالله.ازشماهم قبول باشد.
موضوعات مرتبط: مطالب کوتاه اجتماعي ، ،
برچسبها: